365 Challenge, the Alternative, same size

Parent Category: Stof Category: Patchwork en Quilten
AlternativeQuiltSmall365 Challenge, alternatieve lay-outHoewel de 365 Challenge erg leuk en leerzaam is, heb ik toch wel genoeg van de kleine 3"x 3" lapjes. Ik besluit daarom om de layout enigszins aan te passen. Dit vermindert het aantal kleine lapjes met 96. In plaats daarvan komen er 24 extra donkere 6"x6" lapjes bij. Een goede ruil lijkt me.

Vind je  het leuk om dit ook te doen, dan kun je de beschrijving in dit artikel volgen. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de patronen van de originele 365 Challenge.

Heb je al een aantal blokken af en lijkt de grote quilt je toch iets te veel van het goede dan zou je van het alternatieve smalle ontwerp gebruik kunnen maken. Deze vind je hier: 365 Challenge Alternative Small.

AlternativeLayoutAlternatieve layoutBij de alternatieve layout worden alleen de donkere banden met de 3"x3" blokjes aangepast. Er worden beurtelings een 6"x6" en vier 3"x3"blokjes gebruikt. Je kunt hiernaast in de voorbeeld zien hoe dat er uit gaat zien.

Alle patronen van de quilt kun je met behulp van onderstaande link downloaden.
until23Aprilzo ziet het er uit op 23 aprilDe layout van de 3" blokjes wordt nu natuurlijk wel anders dan die van het originele ontwerp. Ook zijn er wat extra 6" donkere blokpatronen nodig. De extra donkere blokken komen in een aparte categorie bij de downloads te staan. Het zijn in feite 3" patronen die nu als 6" worden gemaakt, of patronen uit het originele ontwerp die niet als patroon beschikbaar zijn gekomen op de 365 Challenge website.
LET OP:
Bij het alternatieve ontwerp worden 96 donkere 3"x 3" blokjes minder gemaakt. In plaats daarvan komen 24 extra donkere 6"x 6" blokken. Er zijn dus 72 dagen waarop er geen blokje gemaakt hoeft te worden. Het aantal lichte 6"x6" blokken en het aantal speciale blokken blijft gelijk. In totaal zijn er nu 128 donkere 3"x3" blokjes nodig. Ik heb zelf ook een aantal alternatieve blokjes gemaakt, deze staan bij de downloads. Hou zelf goed bij hoeveel kleine blokjes je hebt.
In de categorie Extra Big Dark Blocks komen patronen voor 24 extra grote 6"x6" blokken te staan die kunt gebruiken om dit alternatieve ontwerp te maken.

Voor mensen met haast hier de vier 12x12 inch Corners. Door op de afbeelding te klikken krijg je een vergroting. Deze kun je op 12 bij 12 inch printen of natekenen. Het gebruik van deze afbeeldingen is op eigen risico. Het kan zijn dat de uiteindelijke patronen die gepubliceerd worden afwijken.

BigCorner1small12x12 Inch Corner 1 BigCorner2small12x12 Inch Corner 2 BigCorner3small12x12 Inch Corner 3 BigCorner4small12x12 Inch Corner 4

Nov18BigAltLayoutLayoutInmiddels zijn er al zoveel blokken gepubliceerd dat deze alternatieve quilt bijna helemaal gemaakt kan worden. Het wachten is nog op een laatste hoekblok en een rand van 6" lichte blokken. De donkere rode randen kunnen in elkaar gezet worden. De werkwijze is iets anders dan bij het originele ontwerp omdat er meer donkere 6" blokken zijn.

Begin met het maken van grotere 6" donkere blokken door steeds 4 kleine donkere blokken aan elkaar te zetten. In totaal maak je voor de eerste en de tweede donkere rand samen 32 grotere 6" donkere blokken uit 128 kleinere 3" donkere blokken.

Bij dit ontwerp heb je ook de 24 extra 6" donkere blokken nodig die je bij de downloads kunt vinden. Samen levert dit met de grote blokken uit het originele ontwerp 36 donkere 6" blokken op.


Nov18BigAltsAlternatieve layout 18 NovemberDe binnenste als in de buitenste donkere rand maak om en om één van de grote donkere blokken en één van de samengestelde donkere blokken aan elkaar. Je kunt dit in de afbeelding hiernaast zien. De blauwe layout afbeelding bovenaan in dit artikel verduidelijkt dit nog verder.


Zodra je genoeg blokken hebt kun je de quilt in elkaar zetten. Je kunt hiervoor het beste in het midden beginnen en dan rand voor rand toevoegen. De quilt wordt behoorlijk groot. Niet iedereen kan die met de naaimachine doorstikken omdat het eenvoudig niet past. Dan kun je hem met de hand quilten of ervoor kiezen hem machinaal te laten quilten.


Als het doorstikken van de lagen klaar is kan er een mooie bies omgezet worden. Hoe je dat kunt doen lees je in dit artikel. Een quilt is natuurlijk pas echt af als er ook een mooi etiket op zit. Ik heb het etiket met de borduurmachine geborduurd en met hele kleine steekjes met de hand aan de achterkant vastgezet.