Welkom bij DutchPainter

Welkom op mijn website DutchPainter, een website boordevol creativiteit. Je vindt hier talloze handleidingen in woord en beeld over diverse onderwerpen. Op deze pagina zie je slechts een selectie. Maak een keuze uit het menu links voor meer artikelen over je favoriete onderwerp.
Projectvoortgang Ik heb wat Merino lontwol gekocht. Die heb ik in warme paars/groen tinten geverfd. Van de gesponnen wol heb ik beenwarmers gebreid. De wol was niet genoeg dus heb ik mijn zelfgesponnen wol aangevuld met donkergroene en paarse Shetland wol.

Geverfde Merino lontwol Ik heb wat Merino lontwol gekocht. Die ga ik in warme paars/groen tinten verven. Je ziet de wol hier, ze ligt te drogen in de tuin op een droogrek. Ik wil van de wol een paar warme beenwarmers maken.
De wol wordt gesponnenVoor ik de wol kan breien moet ik deze natuurlijk eerst spinnen. Je ziet de kleuren van de wol nu goed. Ik heb de lont in tweeen gedeeld, Ik kan nu twee spoelen vol spinnen met elk ongeveer evenveel wol.
Wol op de klosBij de gesponnen wol zijn de kleurovergangen minder abrupt. De kleuren gaan geleidelijk in elkaar over en er ontstaan ook mengkleuren.
Getwijnde wolAls ik twee klossen vol heb en al de wol is gesponnen, twijn ik de draden op de klossen samen tot 1 stevige draad. Deze getwijnde draad is steviger en warmer dan een enkele draad.
Een klein stukje van de beenwarmersAls ik een klein stukje gebreid heb zie ik al dat ik waarschijnlijk niet genoeg garen heb. Maar het ziet er al wel heel leuk uit.
Met wat bijpassende Shetland wolIk besluit wat Shetland wol in passende kleuren bij te kopen. Ik vind gelukkig kleurtjes die ook wel in de zelfgesponnen wol zitten.
Bijna klaarIk gebruik geen patroon. Ik heb met naalden 5mm 56 steken per been opgezet. Dan brei ik 20 naalden 2 recht/ 2 averecht met de zelfgesponnen wol. Daarna ga ik over op alleen recht breien met de Shetland wol. Ik maak strepen. Als de beenwarmers lang genoeg zijn ga ik weer met de zelfgesponnen wol in 2 recht/ 2 averecht verder. De beenwarmers zijn bijna klaar.
De beenwarmers zijn afDe beenwarmers zijn af. Ze zijn erg leuk geworden. Ik hoop dat Liza er blij mee is.